Personbilstekniker på Bavaria

Nicolas Dumont personbilstekniker på Bavaria Stockholm

Här möter du Nicolas Dumont som jobbar på Bavaria. Nicolas utbildade sig på Yrkespluggets Vuxenutbildning till personbilstekniker. I utbildningen är praktik ett dominerande inslag och Nicolas gjorde sin praktik på Bavaria Stockholm. När han avslutade sin utbildning på skolan fick han direkt erbjudande om fast anställning på Bavaria.

Med en utbildning i personbilsteknik har du en trygg och spännande tid framför dig som kvalificerad bilmekaniker.

En dag på jobbet som personbilstekniker / bilmekaniker kan innebära att du ena stunden arbetar med den senaste datatekniken och i den andra plockar isär en riktigt gammal motor. Ingen dag är den andra lik och det är en fördel om man är lite av en problemlösare med fantasi.

Självständigt arbete

Arbetet som bilmekaniker innebär att genomföra service, göra felsökning och reparera. Då elektroniken i bilar ökar, utgör elreparationer en stor del av arbetet. Arbetet är ofta databaserat då moderna bilar innehåller datorer som styr till exempel bromsar och motorsystem.
Som bilmekaniker arbetar man mycket självständigt och är nästan alltid specialiserad på vissa moment.

Stor efterfrågan på bilmekaniker

Utbildningen innehåller alla de arbetsmoment och metoder som behövs för att kunna reparera både moderna och äldre personbilar.
Hos oss arbetar du självklart med flera olika bilmärken. Men i yrkeslivet specialiserar sig en del mekaniker och arbetar bara för ett märke.

En bransch som ökar i framtiden är den tunga trafiken. Där kommer efterfrågan på bilmekaniker vara stor.

Vill du senare studera vidare kan du utbilda dig till arbetsledare på yrkeshögskolan. En annan väg är att specialisera dig på hybridmotorer.